tisdag 26 oktober 2010

Veckan som gått...

... har varit rätt ok. Massor att göra på jobbet... och en väldans massa grejer som behöver göras hemma.
I fredags var Oskar & Ragna barnvakt för mina barn då jag var på fest på jobbet... festen var jättetrevlig... Stefan Andersson uppträdde och det var mycket dans under kvällen (vilket mina fötter meddelade hela lördagen). Under kvällen var Ragna och Andrea å hämtade Bjarke vid tåget i Alingsås... så när jag kom hem på natten så var han där... Myyyyys :)
Lördagen gick i ett... Jons innebandy... hockey på Scandinavium (9 månader på dagen som Bjarke å jag träffades, på samma plats...samma lag) sen åkte vi å lämnade barnen hos deras farmor och farfar och sen köpte vi sushi som vi åt hemma hos Ragna och Oskar. Trötta och blöta (mina fötter iaf) så åkte vi så hem. Hade en go kväll hemma :)
På söndagen körde jag Bjarke till tåget igen... snyft... 3 veckor tills vi ses nästa gång... fyyyy så lång tid... gör ont i kroppen... :(
Men jag ska väl ha fullt upp med försäljningsgrejerna... så det ska väl gå iaf.
Det som är mest panik med nu... är att det är fotografering av huset på torsdag... och jag inser att jag har så fruktansvärt mycket grejer som måste härifrån för att det ska se vettigt ut... i värsta fall får jag flytta på fotograferingen tills nästa vecka... vill INTE bränna ut mig igen... har jag varken tid eller råd med.

Är nu hemma idag (även igår) med Andrea som dels har tandvärk (tanden nu dragen) och förkylning. Imorgon blir det nog jobb å skola igen...

Kram

Vinn muffinsträd!

Ja, det vill ju jag iaf... lite ironiskt med tanke på hur det gick förra gången jag försökte mig på muffinsbaket... MEN klart jag kommer å försöka igen.
Nåja, hittade detta recept på kladdkaka, på www.kladdkakan.se... som ju är perfekt när jag har en dotter som är laktosintolerant och en son som är glutenintolerant. En mumsig kladdkaka med hasselnötter.

Vill du också vara med å tävla? Gå då till Tårtspecialisten och kika hur du ska bära dig åt.

Lycka till!

söndag 17 oktober 2010

Lördagen i Västerås...

... var solig och kall. Vi promenerade ner till stan vid halv 2 tiden... Vi gick längs med Svartån som rinner genom stan... jättefin promenadväg i det underbara vädret :)
Bjarke å barnen tittar på forsande vatten

Barnen går över den "läskiga" bron

Kikar ner i vattnet

Forsande vatten

Forsande vatten...


Sen lunch blev det på sushirestaurang... var helt ok (om än inte lika god som på Sushibiten i Sävedalen). Sen gick vi vidare bort till ett ställe som heter Busborgen. Barnen fick rumla om där ordentligt och var jättenöjda när vi gick därifrån. Varsin glass blev det på vägen hem också... (fast inte för mig).

Väl hemma igen... så var det dags för hockey... Modo mötte HV71 på hemmais... och det slutade, tack å lov med 5-1 till Modo... dom spelade väldigt bra.

Till middag blev det pizza... mätt i magen bidde jag iaf... åt en kvarts pizza... Men ingen dumpning :)

Nu är det snart dags för frukost... sen måste vi börja packa ihop oss för att ta oss till tågstationen och åka hemåt... vill inte åka hem... men måste väl... och Bjarke kommer ju ner nästa helg... känns gott :)

Kram så länge...

lördag 16 oktober 2010

Fortsättning på helgen i Västerås

Hej å hå. Igår blev det massor med bärande och kånkande när vi åkte till Sandviken för att tömma Bjarkes förråd där. En rackarns massa flyttlådor och två grymt tunga skåp lyftes in på släpet... sen for vi hem till Västerås igen. Och så skulle allt in i förrådet här... PLUS att det tyngsta skåpet skulle upp 2 våningar till Bjarkes kök. Ingen hiss ska tilläggas. Men faktiskt... med riktiga bärselar... så funkade det kanon.
Idag skiner solen igen... och när vi vaknade så var det bara -3 grader ute... Brrr... då är det skönt att ligga under duntäcket.
Men vi ska ut i solen alla fyra... om inte annat så för att rasta av Jon som är sprallig som fåååå... skratt... blir nog bra.

Ha en underbar dag.

Kram

fredag 15 oktober 2010

Långweekend i Stockholm/Västerås

Ja, igår åkte barnen och jag in till stan med bussen.

Här sitter vi i solen på busshållplatsen och väntar på bussen.

Två trötta barn på bussen in till stan.


Inne på stan åt vi en delikat BK lunch och sen tog vi X2000 till Stockholm. Det blev en del surfande, filmtittande och bara slappande under den 3 timmar långa resan.

Tidnings- och läxläsande på tåget.

Lite fotomodellande... :)

Filmtittande

Mamma också med på bild


Väl framme i Stockholm så kom världens bästaste Vicke och hämtade oss på Stockholms Centralstation. Vi åkte hem till henne för att byta lämna bagaget, svida om till matchklädsel och sen for vi med tvärbanan till Hovet för att gå på hockey (AIK - Modo)

Frugorna på tvärbanan på väg till Hovet


Matchen gick inge bra... Första perioden ägde Modo... men AIK satte ändå första målet. Modo kvitterade dock. Andra perioden var det lagom svalt spel... nästan tråkigt. Men varsitt mål gjorde dom iaf. Och sista... var båda lagen rätt kassa känner jag... Skröder (nr 10 i Modo) satte dock ett underbart vackert mål... vilket borde ha triggat dom till att fortsätta spela sitt spel... men som "vanligt" när dom leder med ett mål så slappnar dom av... tyvärr. Det slutade iaf 4-3 till AIK och 3:e matchen i rad som jag är på som Modo förlorar... får nästan överväga om jag ska gå på fler matcher...
Nåja, när matchen var slut så fick Vicke syn på en goding i publiken... Världens bästa Foppa!! Vi gick fram och jag frågade om jag fick ta ett fotografi med honom och barnen... och Vicke fick en autograf. :)

Barnen med Foppa!! Oförglömligt :)


På väg till Bjarkes bil var jag ju tvungen å vara lite turist... bidde ett nattfoto på Globen.

Globen i natthöstskrud


Idag fick Bjarke tyvärr åka in till kontoret för ett möte... när han sen var tillbaka så åt vi frukost nr 2 (för alla utom Jon som precis hade vaknat) och nu vilar/slappar vi/dumpar vissa av oss innan vi åker till Sandviken för att tömma ut ett förråd där.


Kram så länge.

söndag 10 oktober 2010

Bio, packning mm

Jaha... då var lördagen avklarad... barnen och jag ägnade en del tid åt att packa ihop sådant som inte används frekvent men som ändå ska behållas... det krävs dock mycket för att komma igenom sorteringens nålsöga... vi kommer ju inte att ha så förfärligt mycket plats framöver...
Dessutom... det som packas nu blir ju lite gott å blandat... så det blir underliga kombinationer i vissa lådor... ja ja...
Som belöning för packande... så åkte vi in till stan... åt middag ihop och sen tittade vi på "Dumma mej" i 3D... Vi skrattade alla tre jättemycket... och nu vill jag se den på engelska. :)
Väl hemma igen så fortsatte vi att packa ihop lite till innan barnen fick lägga sig. Sen pratade jag med B lite via ichat efter att han varit på P-Floyd i Västerås... han var eld å lågor över koncerten... inte min typ av musik men smaken är ju som baken :)
Idag ska vi fortsätta att röja och rensa och packa... måste ju bli av med det som inte ska vara kvar... har ju en del som ska säljas också... bara å sätta igång egentligen :)
Kram å ha en bra dag.

fredag 8 oktober 2010

Fredag kväll...

och en veckas arbete avklarad... fast klart... VAB:ade 2 av dagarna... så full vecka bidde det ju inte ... och dessutom jobbade jag bara halvtid. MEN nästa vecka blir det heltid... men bara 3 dagar. Så ändå bra start.

Ikväll har jag hjälpt sonen att förbereda sig för att gå på disko för första ggn... men väl nere vände han å gick hem... ville inte in. Dottern däremot... har fått håret fixat, blivit sminkad och fått på sig lite fina kläder... och är nu med sina väninnor på diskot för 4:or å 5:or... Dom var alldeles pirriga.

Sonen å jag har tänkt oss fixa lite chokladbollar... kanske inte så bra om man tänkt köra LCHF... men jag behöver ju inte "môla" i mig :D Dessutom har 5:e dagen utan Cola gett effekt... imorse hade jag gått ner ytterligare ett kg sen igår... snart nere i det jag var nere i innan jag gick upp under de sista två veckorna på sjukskrivningen... men vill fortsätta neråt... känner mig peppad...

Nä... om man skulle förbereda i köket för chokladbullerullning :)

Kram å ha de gott...

onsdag 6 oktober 2010

Dagens middag

Ja... lite experimenterande... för min del... jag som sällan vågar testa nytt...
Ikväll blev det ugnsstekt laxfilé och gräddstuvade broccoli, blomkål och Romanesco som sen gratinerades i ugnen. Till det serverades hollandaisesås.

Tanken är att jag ska se till att få lite fart på viktminskningen igen... och ska köra LCHF. Får se hur det går. Jag har iaf klarat dag 3 utan Cola, även om det var en del frestelser idag.

Jag känner mig iaf rätt så nöjd :)

Födelsedags CC hos Svensk Scrapbooking


Cybercrop hos Svensk Scrapbooking denna helg!

Lill lördag...

... är det idag då. Säger dom som vet iaf.
Själv är jag hemma och VAB:ar med sonen som var jättehostig och svullen i halsen igår. Men det går väl över. Jag är själv snuvig och dottern likaså men vi är iaf igång...hyggligt iaf.
Nåja, helgen som gick var B och jag i Karlstad. En underbar hotellweekend. Hockey (som inte gick som det skulle, underbart sällskap, god mat och en del promenerande... och faktiskt en timme på scrapmässan på söndagen... och hör å häpna... jag köpte INGET!!!
Under tiden jag var i Karlstad var barnen med min bror och hans goa familj i Skövde. Mycket roligt hände där... ridning, bad och lek med kusinerna... kul... sen hämtade deras pappa dom söndag förmiddag för sonen hade fotbollsmatch vid lunch och dom gick å vann sin match också... låg under med 0-2 men vann till slut med 3-2 och min son satte avgörande målet :D
Och sen i måndags så spelade dottern höstens sista fotbollsmatch. Och dom vann dom också! 8-2 vann dom med... och därmed så vann dom 6 av 7 matcher för hösten... Jämför det med INGA vunna matcher i våras! Jag hade köpt köttbullar till hela laget vilket uppskattades. Det var ju även Kanelbullens dag...
Tågbiljetter till Stockholm/Västerås är nu bokade för mig och barnen också... vi ska åka upp till B för att tillsammans gå på AIK-Modo matchen. Och sen ska vi hjälpa till att tömma ett förråd i Sandviken på fredagen. Resten av helgen får vi uppleva i Västerås med B... *mys*

Och så lite om vikten... jag hade gått upp en del... sista veckan jag var hemma å sjukskriven. Slarvade så med maten vilket alltid ger dåligt resultat på vågen.
Så nu har jag bestämt mig för att dels sluta med Cola... (3:e dagen utan idag) och köra igång med LCHF. Kommer inte å vara dödsstrikt... men ska iaf försöka i början. Får se hur det funkar med såpass mycket fett för magen. Har dock hittat en massa goda recept både i tidningar och på nätet så jag har fått lite inspiration. Så nu får vi väl se hur detta funkar.

Idag ska jag försöka övertala sonen om att börja packa lite i hans rum. Sådant som inte används speciellt mycket... kan man packa ner redan nu... och så ska jag ringa Shurgard å höra om priser för ett förråd några månader...så att jag kan bli av med det som packas... ingen mening annars.
Och ska se om jag inte kan få lagt ut grejer på Tradera... måste bli av med grejerna nu...

Kram å ha en gooo dag.