onsdag 30 november 2011

Då var även november slut!

Idag har jag fått gjort lite smått... dels har jag börjat stämpla och laminera blad för min stämpelförvaring, vilket känns kanonbra. Så här ser det ut hittills.

Ett uppslag i pärmen


Första sidan med de uppstämplade motiven finns på ett laminerat ark

På baksidan finns stämplarna fastsatta :) Och hela paketet nerstoppat i en plastficka. Ordning och reda ;)

När jag ändå var igång och laminerade så passade jag på att laminera min prislista för Mary Kay produkterna... då vet jag att den klarar sig.



Ska fixa en mindre variant så att jag kan ha den i väskan... kanske tom kan få till en i fick/mobilformat?

Har även fått beställt mina sista julklappar... känner mig SJUKT nöjd... :)

Och så har jag lagt en beställning på MK produkter...  skojsigt...
Imorgon ska jag fixa till ett dokument att skicka till kunder med julklapserbjudanden. Sen ska jag göra en lista på alla kunder jag ska ringa... många tycker det är skönt att slippa tänka på julklappar ju ;)

Men nu är det dags å sova...

Kram å godnatt!

måndag 28 november 2011

Tiden går...

... och nu har 1:a advent passerat. Jisses vad tiden går snabbt. I fredags var mina föräldrar här och åt middag med oss... vi åt skink- och ostfyllda oxrulader med potatis, kokta morötter och gräddsås.. Mumma :)

Sen vart det ju lördag och Jon hade sin innebandyträning för andra gången i ordningen. Ja han älskar verkligen att spela bandy... och vi fick detaljerna kring matchen som skulle spelas på söndagen, mao dagen efter... en miss var att jag inte fått något mail om detta innan bara, men bara att rätta sig i ledet. Och jag skulle visst sitta i sekretariatet.
Efter träningen var det att åka hem och svida om lite för att sen åka hem till brorsan och övriga familjen för Thanksgiving middag. Som alltid för att fira pappas födelsedag... Och denna gång firades 65 år! Trötta å mätta åkte vi sen hem för att hinna vila lite innan matchdagen.

Kl 9.30 infann vi oss på Arena Skövde och Jon var laddad. Tyvärr förlorade dom mot ett lag från Hjo med 3-12 men dom var rätt så glada iaf. Och Jon blev sen tillfrågad om han ville spela en match till... dom var en man kort och eftersom han är så duktig så ville dom ha med honom *ler stolt*
Och denna matchen mot ett lag från Mariestad, var betydligt jämnare... dock förlorade dom med 8-7. Men även här gjorde Jon ett mål... skitsnyggt mål på frislag... :D *stolt mammaögonblick igen*
Sen åkte vi hem till Andrea som haft ett par timmar för sig själv... resten av kvällen ägnade barnen åt att tömma flyttlådor in på sina nya platser i sitt rum... det råder kaos... men i slutänden blir det nog bra ;)
Och under tiden dom röjde där inne så hör å häpna... det finns gardiner i fönstrena i lägenheten nu... julgardinerna på plats... ihop med stakar och stjärnor... man inser att man hade ett gäng fler fönster förut... fnissar... för jag har några stakar å stjärnor över nu... Fint har vi det iaf :D

Idag, måndag, har varit en sådär dag... Andrea kunde inte somna inatt... många funderingar och tankar snurrar i skallen på den stackaren... hon fick stanna hemma från skolan... det går inte att klara sig på 5-6 timmars sömn... :( Och hennes kropp har varit seg hela dagen stackaren...Jag var iväg till vårdcentralen för att prata med läkaren om blodprover, som jag ska ta med jämna mellanrum efter min GBP för att säkerställa att jag får i mig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Vi pratade en stund och jag frågade även om min ihärdiga yrsel efter avkastningen för drygt 2 veckor sen... han var lite sur att jag inte blev rekommenderad att gå till sjukgymnast för det hade underlättat... nacken mår inte bra... inga skelettskador men något är fel... speciellt om jag tittar uppåt eller vrider huvudet åt höger... snurr, snurr... nåja... spiken i kistan för mina ridlektioner sattes iaf... jag har ridförbud tills det släppt och jag ska som sagt kontakta sjukgymnast så jag får hjälp med övningar för nacken.
Men en positiv sak idag... jag har fått lite mer ordning bland mina kläder i väntan på att jag ska ha råd med de garderober jag vill ha... inga korgar med kläder finns kvar här inne nu... imorgon ska scraphörnan fixas till :)
Tung dag ihop med spöken från mitt förflutna... gjorde detta till en allmänt kass dag... Men snart är det tisdag... det kan ju bara bli bättre...

Kram och godnatt!
Lotta

tisdag 22 november 2011

Utmaning

Min goa Sales Director Johanna har utmanat mig... så jag får ju anta utmaningen.
Det är fem meningar som ska avslutas och skickas vidare till 5 andra bloggare... So here goes...

* När ingen ser eller hör mig... så sitter jag ofta å grubblar... på livet och annat...
* Jag går aldrig hemifrån utan... min mobil
* Min blogg heter som den gör för att... Jag heter Lotta och det handlar om hur det är i mitt liv.
* Om jag vågade skulle jag... hoppa fallskärm (svårt med grym höjdrädsla dock)
* Om tio år kommer jag... snart fylla 50?!, ha god ekonomi, träffat en man som älskar mig för den jag är och som jag såklart älskar och vi lever gott på alla plan.

Jag utmanar nu Stina, Essmo, Anette, Andrea & Veronica

måndag 21 november 2011

Ommöblering pågår :)

Jag har nu flyttat bort den Expedit bänk/hylla som jag haft stora TV:n på i vardagsrummet och lyft in den till barnens rum. Nu huserar deras lilla tv samt ena digitalboxen plus Wii konsolen där... så nu kan jag ta bort barnkanalerna på stora tv:n :) Iaf tills Telia boxens abonnemang går ut... till våren.
I vardagsrummet hänger nu TV:n på väggen och under har jag tillfälligt lagt den LACK hylla som jag fyndade i fredags på högtalarna, under TV:n. Blev bra tycker jag... fast behöver bli lite ordning bara...
Så här blev det iaf...
Hyllan i barnens rum. Tekniken på plats iaf...  :)

Lite kass bild på vardagsrummet... men det går iaf att få en uppfattning om hur det ser ut...

Imorgon kommer mor & far... dom har med sig en stor vit Expedithylla som ska in i barnens rum... som delare mellan sängarna... blir nog bra när det är på plats. 

Kram å ha det gott

Julkortstillverkningen fortsätter

Ja det är ju lika bra att fortsätta producera :)

Så här är facit efter helgens produktion.
Julkort nr 5 alltså

Tänkte visa hur insidan ser ut. De jag gjort nu ser ut så här. Embossad stämpel. Olika färger beroende på kortet i sig. Här har jag använt mörkgrönt embossingpulver.

Och hur ser då baksidan ut? Jo, samma papper som på framsidan och så min egna stämpel som hänvisar till denna blogg :)

Julkort nr 6

Julkort nr 7

Julkort nr 8

Julkort nr 9

Julkort nr 10

Sen har jag förstås gjort mitt första stämplade blockljus. Känner mig nöjd.


Jag får se vad jag hinner med att tillverka idag. Har lite annat att pyssla med, bla möblera om i vardagsrummet för att få in hyllan/tv-bänken till barnens rum som förvaring. Återkommer om hur det blev senare.

Kram å ha de gott!

lördag 19 november 2011

Barnens rum

Ja nu börjar det verkligen likna något... en hel del smådetaljer saknas... men på det stora hela så börjar det funka...  Imorgon är det inredningspaus... men på måndag ska jag montera min stora tv i vardagsrummet på väggen och så montera en hylla under... och Expedithyllan som den tv:n stått på ska in i barnens rum... för förvaring... för nu ska dom äntligen få lov att packa upp sina flyttlådor... som man kanske egentligen borde kunna slänga istället... men iaf... :)
Resultatet hittills är iaf så här...
Här ser man barnens rum från dörren sett

Andrea's sida av rummet. Fröken har ju själv monterat in alla korgar :)

Jons sida av rummet.

Och så här ser det mot hallen.

Känner mig rätt nöjd... 

Kram så länge

3 år sen GBP op

Jisses vad tiden går fort... 3 år sen man minskade magsäcken... men oj så mycket som hänt... vågen har idag stannat på ca - 40 kg... nöjd men ska ner mer... det kommer... :)

Idag har jag monterat ihop garderoberna i barnens rum och hängt upp gardinstången... Jag har även fyndat några grejer på Blocket... dels en vit hylla Lack för 100 kr och sen skridskor till Andrea för 120 kr... knappt använda och där träffade jag dessutom två kvinnor som vill prova på Mary Kay... ska ringa dom imorgon :D  Känns kanonbra!

Imorgon ska all inredning på plats i garderoberna... och så ska Jon äntligen gå på innebandy här för första ggn... han är jätteglad och idag fick han en ny klubba... bara för inomhusbruk... :) Sen ska han iväg på sitt första kalas här i Skövde... hos en kille i parallellklassen... så kul... Andrea och jag ska försöka ha en go tjejdag mellan körningarna...

Nåja... mycket som ska hinnas med imorgon också... men vi ska iaf sova tills vi vaknar...

Kram och ha det bra...

torsdag 17 november 2011

Stickat och shoppat :)

Igår blev jag äntligen klar med min första halsduk... modellen som är som en stor ring som snos runt halsen. Blev jättenöjd och stolt över resultatet... även om det inte syns på bilden... fnissar...

Och idag har jag varit iväg och handlat grejer på Ikea till barnens rum så imorgon ska jag montera garderoberna så att det är fint tills barnen kommer hem från skolan imorgon :D
På Ikea hittade jag även inspiration till hur jag vill ha det i mitt egna rum så småningom... så här vill jag ha det...

Mao upphöjt... och förvaring under sängen... så man får en avskild liten hörna i sovrummet... längtar... måste bara kolla hur det funkar i mitt sovrum bara... :)
Nu ska jag börja sticka ytterligare en halsduk... liiiiiiila denna gång... återkommer med fler bilder. Kram och ha de gott!

söndag 13 november 2011

Hjärnskakning

Ja igår lördag, så hade jag igenridningstid kl 9. Jag fick Hermes igen och var jätteglad. Han är go å rida... Hoppning stod visst på schemat men ja ja tänkte jag... jag hoppar inte högre än jag känner är ok iaf... Men Hermes var lite stissig från start... funderade om det var sporrarna... men tyckte inte jag var på honom speciellt med dom... vid ett tillfälle när vi galopperade över bommarna så fick jag knappt stopp på honom... men lyckades till slut...
Sen började hoppningen och hans första hopp så hoppade han av för tidigt och jag var inte med... tappade stigbyglarna vilket han utnyttjade till fullo... full galopp förbi de andra i manegen och efter nästan ett helt varv så flög jag av... det är då man märker hur höga hästarna är... suckar...

Nåja... låg kvar ett tag och satt sen resten av lektionen i ena hörnet... Hermes gick som en lugn hund bredvid ridläraren... skratt... skethäst...

Fick skjuts hem för jag kände mig inte i form att köra... yr och ont hade jag... duschade och la mig på soffan men kände efter en stund att det inte var läge att skita i smärtan som tilltog så jag fick skjuts av Gustav till KSS... blodprover, nackröntgen och ryggröntgen gjordes... 2,5 timme senare släpptes jag hem igen för det var ok med röntgenbilderna...

Resten av eftermiddagen och kvällen spenderades sovande på soffan...

I morse var det upp tidigt för Jon skulle på klassinnebandyn... men skallen min ville inte med... så jag ringde hans bästa kompis föräldrar och dom kunde hämta honom. Jag och Andrea anslöt till match nr 3. Dom hade vunnit match 1 & 2... Även 3:an vanns stort... :)
Fjärde matchen förlorade dom dock tyvärr...  men tyckte dom var kanonduktiga...
Resten av söndagen har tyvärr gått i vilandets tecken... kroppen är tung... trött... värktabletter tar udden av smärtan men yrseln försvinner ju inte...

Jag har iaf fått stickat lite. Det klarar kroppen av iaf.

Kram och godnatt!

fredag 11 november 2011

Statusen...

... är att det hänt massor sen sist och jag har inte hunnit blogga... Vi, Andrea och jag, var ju på scrapmara i Alingsås 29 oktober. Vi hade jätteroligt med de andra tjejerna som var med... Jag fick skapat 2 julkort (som jag dessutom vann pris för... på lotten... därav mitt nya namn Lott-Lotta... skratt) och en julpåse.
Dom ser ut så här:


Vanligt julkort i std 6x6" format (15x15 cm)



Ett specialkort... med skärningar och vikningar åt alla de hållen... roligt och väääääldigt råååååååsa. :)

 

Vi fick en brun påse i vårt välkomstpaket... och tänkte att det kan man ju dekorera... kanske fylla med ischoklad eller kola till jul och ge bort?

Nåja... Jon hade iaf väldigt roligt hos sin kompis medans jag å Andrea pysslade hela dagen och halva kvällen. På söndagen åkte vi sen hem rätt tidigt för vi hade redan på lördagens kväll fått besökare hem till oss från Stockholm... Det var ingen mindre än Vicke, Rasmus, Emma, Linus och Pontus. Dom stannade med oss tills på tisdagen 1/11 och Rasmus hjälpte mig så att jag nästan blev klar med golvet i barnens rum... På tisdagen, efter att Stockholmsgrenen av Knasigafamiljen.se drog hemåt, så skrev jag in min första konsult som också valt att jobba med samma fantastiska jobb som jag och sen färdigställde jag golvet i barnens rum... det blev så här... med sängarna på plats...

Känner mig nöjd... nu är det bara lister, fönsterbrädor, gardinstång och lite möbler som behövs... snart så... :)

Onsdag morgon fick vi nytt besök... från Göteborg denna gång. Det var vår fd granne och hennes dotter som kom till oss... På eftermiddagen så var vi på Arena Skövde och badade i Äventyrsbadet. Jätteroligt men oj så trötta vi blev :D Vi somnade alla tidigt på kvällen...  Sen på eftermiddagen på torsdagen så åkte dom hem med tåget och jag å barnen åkte till Göteborg med bilen... hockey på Scandinavium hägrade... men blev förlust trots bra start med 2-0...
Fredagen höll jag hudvårdsklass hemma hos en fd kollega. Jätteroligt och en av mina fd kollegor är ev intresserad av jobbet :) 
På lördagen drog vi tillsammans med 3 andra i en minibuss till Karlstad för match där... tyvärr slutade också den med förlust... men man kan ju inte hänga läpp för det. Tillbaka i Göteborg strax innan 2 på natten och på söndagen var det sen dags för hudvårdsklass igen... Efter den åkte vi hem och hade en lugn kväll...
Måndagen bestämde jag mig för att avboka alla resor med hockey mm som kräver längre än 3 mils resa från Skövde... orkar inte... trött...
Har inte gjort många knop denna veckan.  Igår, torsdag 10/11, red jag för första ggn på 3 veckor... det var jätteroligt och även denna gång blev det Kapucino... jättefin men väääldigt skumpig i traven... och han var lite grinig och många andra spökade det för rejält under lektionen... så illa så en av kompisarna i gruppen trillade av... läskigt...

Kapucino


Nepp.... fredag är det idag... ska köra brorsans äldsta dotter till baletten kl 16... sen blir det fredagsmys med mina barn... behöver vi... 

Ha nu en go helg...
Kram