onsdag 23 oktober 2013

Höst

Ja det har verkligen blivit höst i Skövde. Men oj oj så vacker hösten är! Och hösten är tiden man FÅR lov att vara inne och pyssla med grejer :)

Förra veckan blev det promenader i det vackra höstlandskapet. Var det inte med Andrea så var det med Jon. Skönt med små korta stunder av egentid med respektive barn :)

I fredags åkte sen Jon till sin pappa i Göteborg medans Andrea och jag hade en avkopplande tjejkväll.
Lördag morgon åkte jag sen till Göteborg för att vara med på 5 års firandet av Sushibiten i Sävedalen. Alltså, har ni inte varit där och ätit, gör det! Vill du prova sushi? Då är det stället du ska göra det på. All information om Sushibiten hittar du här.
 
Världens godaste sushi (iaf från de ställen jag provat :p )

Så här såg det ut på Sushibiten när jag ställt upp mina produkter
En buffé av goa produkter.

Min namne Lotta hade med sig änglar som hon gjort själv. Så himla söta. Det var bara att konstatera att det inte går att konkurrera med hantverk i såna här sammanhang. Nästa går får det bli kort och annat pyssel för min del ;)

Lottas änglar

Tyvärr gick inte eventet så bra för min del... men men nya bekantskaper och så fick jag träffa mina vänner Linda och Ned och deras goa barn, som öppnade sitt hem för mig så jag hade en plats att sova på innan jag åkte hem tidigt på söndagen.

Söndagen innehöll inte så mycket mer än slappande... 

I måndags vägde jag mig... en vecka med motion och bra mat resulterade i -1,4 kg :) Så himla glad!!
Under eftermiddagen fick jag sen för mig att jag skulle måla ena väggen i köket med magnetfärg och sen skoltavelfärg... sagt å gjort... montera ner grejerna... sen spackla... 
Visst ser det gott ut? ;)

Det fick sen torka över natten och sen slipade jag väggen och började måla. Jag fick hjälp av Jon att måla ett lager skoltavelfärg.
Duktig son

Här ser du resultatet av jobbet... före och efterbilder :)

Före och efter

Mellan varven med målning så fixade jag en sida på Facebooksida för att sälja mitt hantverk. En spinn-off sida av min pysselblogg. FB sidan hittar du här.

Idag ska jag ägna tid åt att rensa i skåpen i köket... bara att inse att man har en massa grejer som man aldrig använder. Tanken är också att jag ska skapa plats för mina älskade kokböcker som jag saknar att ha framme.

Ha en bra dag!

Kram
Lotta

tisdag 15 oktober 2013

Läget förändras

Mycket händer på några dagar...
I torsdags och fredags kväll tillbringade jag och Andrea tid på akuten. Hon hade jätteont i magen. Något som visade sig vara gallstensanfall... Det är i dom lägen man önskar att man kunde ta över smärtan från sitt barn :(

Sen i fredags är jag numera arbetsbefriad istället för sjukskriven. Jag var på jobbet för att hälsa på och vi skrev på en överenskommelse om att jag är arbetsbefriad kontraktstiden ut. Detta beror på övertalighet och istället för att hitta något åt mig att göra nu när det började bli dags att jobba igen så väljer man att betala mig för att vara hemma och söka jobb, kan man krasst säga. Förståeligt då man annars måste hitta på något tillfälligt åt mig året ut... nu får jag istället tid att söka nytt jobb. Håll tummarna för mig.

I lördags var jag och barnen på O'learys här i Skövde och kikade på FBK-Modo matchen på tv... äntligen 3 friska poäng till Modo... välbehövligt... extra roligt då det satt en FBK familj vid bordet bredvid ;) Jon och jag var dessutom extra duktiga som cyklade fram och tillbaka... *klapp på huvudet*

Och så... en ny punkt i min blogg... kommer att dyka upp då och då beroende på min dotter och något hon kläckt ur sig.
Dagens Andrea
Igår var vi nere på affären och köpte frimärken... Hon stannade till för att beklaga sig över att en kängan är större än den andra... En man glodde kanske lite extra på henne varpå hon utbrister... Herregud har dom ingen tv hemma eller?.... *konstpaus* Har dom aldrig sett en stjärna förr?
HAHAHA... att jag inte dog av skratt...
Jag har helt säkert inte en normal 14 åring hemma... men så härligt att se hur öppen hon är och bjuder på sig själv... tex dans på cykelbanan på väg till apoteket... ja ni förstår... Lyckliga jag som har en sån underbart galen dotter!
Nä tisdag idag... får se vad man ska hitta på... jobbsök kanske? Lite MK jobb behövs också... helt klart :)

Kramar i stora lass!


torsdag 10 oktober 2013

Nystart mm

Tiden rullar på som sagt...
Jag är fortfarande sjukskriven för utmattning... men har hunnit  med en sjukskrivning för äggledarinflammation också. En lugn helg i Göteborg med gott sällskap, god mat, gott vin, fiml, hockey och själslig avkoppling blev istället smärta, feber och sjukhusvistelse i dagarna 3.

Nu är iaf antibiotikakuren klar och jag tog igår 9/10 beslut om att ändra mitt liv. Det är nu dags att ändra matvanor, få in motionsvanor och njuta av det som är positivt i livet. Visst händer det sådant som inte är så positivt. Men jag får börja leva som jag lär... mao att det måste vara tråkigt/jobbigt ibland för att man ska uppskatta det som är bra/positivt.

Igår ikväll fick Andrea ett springryck igen.  Såpass inser jag att jag inte orksr med att springa... ännu :)
Men jag fick med mig sonen på en promenad på 55 min. Jag powerwalkade (jadå, nytt "svenskt" ord :p ) och Jon cyklade bredvid.

Sen blev vi hundvakt åt Marits två hundar så idag blir det naturliga promenader med jämna mellanrum.

Önskar dig nu en bra torsdag. Massor har jag på agendan, så fullt ös här... :)

Kramar ♡♡♡