tisdag 19 november 2013

Dagens lunch

Idag lagade jag en jättenkel och jättegod kräftsoppa till lunch. Lite lyx i vardagen helt enkelt. Mängden räcker till ca 4 personer

Ingredienserna man behöver är:
1 burk med kräftstjärtar i lag
1 fiskbuljongtärning
vatten
2 dl grädde
200 g Kavli kräftost
Torkad dill efter smak

Jag skulle minska på mängden vatten mot hur jag gjorde idag och hellre ta mer grädde... och kanske också ta någon krydda för att ge soppan lite sting. 

Men så här gjorde jag idag iaf.
Först silade jag av spadet som kräftstjärtarna ligger i.
Låt vätskan rinna ner i kastrullen. Ställ sen kräftstjärtarna åt sidan.

Sen fyllde jag på med vatten upp till en liter (det är här jag nog bara hade fyllt på upp till 8 dl) och så la jag ner fiskbuljongtärningen. Och vätskan fick sen koka upp.

 När det bubblar så hällde jag i grädden och kryddade med lite torkad dill.

Jag lät sen vätskan reducera ihop sig lite så den blev krämigare. Hela tiden under omrörning så att den inte bränner fast i botten.

När soppan är så gott som klar så lägger jag en hög med kräftstjärtar i botten av en djup tallrik och fyller sen på med soppa.

Jag serverade med vitlöksbröd vilket är underbart gott också. :)


Rekommenderas absolut till lunch... men även som förrätt när man har gäster hemma. Så enkelt och gott.

Smaklig spis!

Kram
Lotta